Annette-underside

Testimonials

Vi har længe undervist efter RWYM og biomekaniske principper og her kan man se nogle af vore rytteres og RWYM kapaciteters udtalelser

Share Button

pernille-sellbergBiomekanisk ridning har været en kæmpe øjenåbner for mig. Denne tilgang har givet mig konkrete redskaber til at blive en bedre rytter samt en selvindsigt, der gør, at jeg er blevet klogere på mine stærke/svage sider som rytter. De undervisere, jeg har mødt, er meget inspirerende og fantastiske formidlere, hvilket gør tilgangen meget ligetil og værktøjerne nemme at forstå.

Pernille Sellberg

Leslie SalterThe effect RWYM has had on my riding has been profound. For many years I was an “average” rider and took lessons once per week with the local trainer. I reached an “average” level and then it seemed all real progress stopped. I could take a lesson and know what my instructor was going to say before she said it; so my instructor had even reached the limits of her teaching ability. I muddled along for several years trying to progress with books and tapes and the occasional clinic, but it wasn’t until I bought a Mary Wanless book (Masterclass) that I began to realize there was a real “how to” method out there that worked. For the first time I began to steadily progress forward. A chance seminar with one of Mary’s student really lit the fire for me. I was working with Heather Blitz at the time and her students, as a group, sent Heather to CA to a teacher training clinic. From that point there was no doubt this was the road to success. I have now been attending Mary’s clinics for 17 years. I am certainly not of the caliber rider as Heather (but then who is?) but I think I can call myself reasonably proficient. I enjoy my riding much more and always look forward to the next clinic. Without fail there is always

more to learn and I always come away with more tools in my kit. The most amazing part of this journey is what I have learned about how my brain works and how profoundly my mental state effects my riding. And yes, that aspect of learning I also credit to Mary. All I can say to Mary is “Thank You from the bottom of my heart, you changed my life for the better”.

Leslie Salter, US

Pernille_AndreasenDa jeg tilbage i 2007 for første gang skiftede bekendtskab med RWYM, gennem en af Marys topryttere, amerikanske Heather Blitz, blev jeg introduceret for en helt unik måde at træne min hest på. Det var især det detaljerede og grundige biomekaniske arbejde omkring rytteren, som virkelig fangede min interesse. Måden hvorpå man gennem enkle og effektive signaler kommunikerer med hesten, er fantastisk. At man som rytter ved hvad man gør med sin krop, hvorfor man gør det og hvordan man gør det, kombineret med hvordan det påvirker hesten, har været unikt at lære. Til gengæld for dette, har jeg dagligt en glad, arbejdsvillig, lyttende, fokuseret og tillidsfuld hest, som elsker at træne og lære! Via RWYM har mine heste fået de bedste forudsætninger for at arbejde optimalt og med den største glæde. Takket være RWYM har jeg haft fantastiske rideture og jeg har aldrig været i tvivl om, at RWYM er det helt rigtige udgangspunkt for min træning!

Pernille Andreasen, Prix Sankt George rytter

Heather_ParagonMary Wanless has given me an unlimited number of tools in my riding and teaching. Her research into biomechanics and learning/teaching strategies is totally unique in the horse world and has revolutionized the sport for me.

Heather Blitz, international Grand Prix rider

 

 

StefaniMary Wanless og Heather Blitz har givet mig et nyt logisk perspektiv på ridning og interaktionen mellem hest og rytter. Mary Wanless’ metoder hjælper med at italesætte tavs viden, og har på den måde givet mig større krop- og kontrolbevisthed – både over min egen og hestens krop.  Dette har bl.a. gjort det muligt for mig at ride heste og løse problemer i træningen, som tidligere ville have været alt for vanskelige.

Stefani Recht

DinaIndledningsvis må jeg starte med at rose Mary Wanless for det store mod, hun til stadighed udviser, når hun gør op med den “moderne” ridekunst.

Hendes principper har gjort en verden til forskel for min ridning.  Fokus er flytte til det reelle “problem” – nemlig mig rytteren. Og netop den forståelse for, hvilken betydning min indvirkning på hesten har, giver mig værktøjerne til at optimere samarbejdet med hesten for derigennem at opleve magien, når det hele går op i en højere enhed. Så tusind tak, Mary. Keep up your fabulous work.

Dina Bødker

Laura besk

Min datter på 17 år, og vores DV vallak på 12 år, har det sidste 3/4 år fået regelmæssig undervisning af Inger. Det meste af tiden dog kun hver 14. dag, og min datter har sjældent tid til at ride mere end max. 3x/ugentligt. Dette til trods, har vores lange, flade vallak nu udviklet muskler øverst på ballerne, for første gang nogensinde.
Det er altid en fornøjelse at overvære undervisningen, idet både rytter og hest både morer sig og arbejder hårdt. Hesten er altid villig, og er aldrig sur under rytter. Er altid afslappet og med halen i ro. Han er aldrig “smadret” i kroppen efter ridning – jeg er massør og meget obs på, at vores hest befinder sig godt i sin krop.
Min datter er altid begejstret efter undervisning, både fordi det altid lykkes for Inger at lave succes oplevelser til både hest og rytter, men i særdeleshed fordi Inger mestrer evnen at videregive sin enorme viden. Og dette på en fordøjelig og let måde. Faktisk har min datter kun en bekymring, og det er hvor længe Inger bliver ved med at undervise, for hun kan overhovedet ikke forestille sig at modtage undervisning fra andre/eller skifte ridestil.
Personligt går jeg og venter på mit barnebarn på 4 år, bliver gammel nok til at begynde at ride undervisning indenfor denne metode. Det kan kun blive rigtig, rigtig godt!

Lene Kjærgaard

Eva_SteenRide With Your Mind er for mig en unik ridemetode, netop fordi jeg bruger mit hoved på en ny og anderledes måde i forhold til, hvad jeg tidligere har prøvet. RWYM er en evidensbasseret rideform, som passer ganske godt til min naturvidenskabelige måde at gribe ting an på. For mig er de store fordele ved denne rideform, at der er fokus på rytteren. Dermed sagt, at undervisere inden for denne ridestil først og fremmest ændrer på ting ved rytteren (opstilling og indvirken), hvilket ofte medfører synlige forandringer i hesten. Desuden vægtes en pædagogisk tilgang, med fokus på indlæringsteori og fysiologi, så teorien kan tilpasses og forklares til langt de fleste inkl. børn.

Siden jeg er blevet inspireret af RWYM, har jeg oplevet et langt bedre samarbejde med min hest, mere ro i min træning med hesten, samt en langt bedre forståelse for, hvorfor jeg gør som jeg gør og hvordan det jeg gør (helt ned i ganske små detaljer) har indflydelse på hesten. Jeg er yderst begejstret for denne form for ridning, og jeg er enormt glad for at have stiftet bekendtskab med den!

Eva H. Christensen

Maria-rohvia“Jeg har redet i ca. 15 år men er først lige begyndt at ride ved Inger efter RWYM-metoden. Allerede efter første undervisning kunne jeg mærke fremskridt med min ridning især med hensyn til min opstilling og korrekt indvirkning på hesten. Metoden er for mig letforståelig og logisk, og der er altid en god forklaring på ikke kun hvad man skal gøre, men også hvorfor.

Oveni det har jeg været heldig at få lov at ride på Rohvia (Ingers hest), der allerede er trænet efter metoden. Hende har jeg oplevet som en meget letridelig og velfungerende hest, som er en fornøjelse at ride hver gang, hvilket kun bekræfter mig i at metoden fungerer for både hest og rytter.”

Maria Feldberg

Christina_SandholtDet er ved at være et par år siden jeg stiftede bekendtskab med RWYM metoden. Jeg fik den anbefalet af en veninde, da jeg har en ret svær hest, som er meget fremadgående, og da jeg har en dårlig skulder, kunne jeg ikke holde til at styre den udelukkende for tøjlen. Jeg tror heller ikke rigtig på at en hest skal rides for meget på tøjlen.

Efter jeg startede med undervisningen ved Inger gik det stille og roligt fremad, og jeg begyndte at kunne styre min hest med min krop og ikke mine hænder. Jo mere jeg lærte jo bedre synes jeg om ridemåden. Jeg har siden været på en del forskellige heste, og jeg har kunnet bruge alt det jeg har lært på alle andre heste, med tydelig effekt fra starten. Det tager ingen tid at vænne hesten til signalerne, 5 min så kan jeg bremse en hest med min krop i stedet for tøjlen, og vi snakker om heste der aldrig er blevet redet på denne måde før. Det er som om signalerne falder naturligt for dem.

Christina Sandholt

diddeDet er en fornøjelse endelig at kunne ride min hest for lette og fine hjælper. Det er dejligt, at jeg nu ved hvorfor jeg gør som jeg gør, fordi jeg er blevet meget mere bevidst omkring min krops indvirkning på hesten. Jeg har været ved at opgive min ridning fordi jeg simpelhen ikke forstod, hvad mine tidligere undervisere forsøgte at forklare mig. RWYM instruktørene er rigtig gode til at kommunikere deres teknikker og tanker videre.

Didde Hedegård

Annette_gram“Hos Inger har jeg arbejdet efter RWYM-principperne og har derigennem opnået en meget bedre kontrol over min egen krops indvirkning; det er simpelthen det allerbedste jeg har gjort for min hest.”

Annette Gram, RWYM dressurryttter

 

 

Trine_JungGennem de sidste snart fire år har jeg ugentlig redet undervisning ved Inger Recht. Undervisning som jeg har været utrolig glad og tilfreds med. I starten var det svært, at vende sig af med den ”gammeldags” måde at ride på, men det blev heldigvis både bedre og nemmere at ride på den nye måde. RWYM metoden har givet mig en HELT masse værktøjer, som har været med til at gøre mig til en bedre rytter. Noget af det første, som Inger tog fat i var brugen af min egen krop under ridningen. Dette var på en eller anden måde helt nyt for mig, da jeg ellers altid synes, det ”bare” har handlet om, hvordan hesten gik og nå ja, så skulle man jo bare sidde deroppe. Men nu var det slut, nu var det rent faktisk MIG, som skulle til at arbejde. Det gav dog hurtigt pote, og det kom til udtryk ved at hesten var afslappet og meget mere frit gående, end han tidligere havde været. Når jeg ser tilbage fra min første undervisningstime ved Inger til nu knap fire år efter, er der sket en enorm forandring både med mig og min hest. RWYM metoden er fantastisk, og det er helt klart en metode, som jeg vil blive ved med at praktisere fremover. En metode som jeg helt klart vil anbefale andre at prøve.

Trine Jung Sommer Poulsen