RWYM dressurkursus i Viborg januar 2015


Fredag d. 23.januar 2015 mødtes vi ca. 20 forventningsfulde ryttere i rytterstuen på Viborg Rideklub. De 10 af rytterne skulle lørdag og søndag stifte bekendtskab med RWYM. Kun 2 af rytterne havde prøvet det før.

Aftenen blev brugt til introduktion af RWYM og praktiske øvelser uden hest, så rytterne var bedre rustet til weekendens undervisning. Det var et blandet hold: Fra 12 år og opefter – privatryttere, ryttere der havde part på elevheste, og en enkelt der kun red på elevhest 1 gang ugentligt.

Rytterne gik til opgaven med åbent sind og fik alle meget med hjem, de kan arbejde videre med. Mest imponeret var jeg nok over Juliane på 12 år som næsten hviskede sine svar, når jeg stillede hende spørgsmål. Hun formåede virkelig at sætte sig i respekt hos sin store 1’er pony på trods af sin lille størrelse. Han var ikke udelt tilfreds med at måtte arbejde og begynde at høre efter, hvad Juliane bad ham om. Det beviste også endnu engang, at RWYM er for alle aldersklasser.

De 5 damer fra “lørdagsholdet”, der alle red på elevheste, kløede også på med krum hals.

Charlotte, der havde arbejdet med heste i Tyskland som ung, og var startet op efter 20 års pause. Hun måtte sande, at det er lettere at lære, end det er at “aflære”. Der var en del dårlige vaner, der skulle erstattes af nye gode vaner, men hendes hest belønnede straks anstrengelserne ved at sætte farten ned og gå mere stabilt.

Ingelise, der mente, at hun ikke var skabt som os andre, for hendes krop ville ikke helt lystre.

Jannie, der på trods af et dårligt knæ virkelig fik nogle ting sat på plads.

Ulla, der havde en hest, der altid slog med hovedet; bare ikke mens hun blev undervist.

Og sidst men ikke mindst Laila, der opdagede, at der var en del arbejde at gøre med højre side. Til stor undren for tilskuerne kom alle elevhestene til at arbejde helt anderledes og mere korrekt, end de plejede. 

Tia og Line, der begge havde problemer med, at deres heste gik bag lod, fik i løbet af weekenden deres heste til at arbejde meget mere korrekt.

 Anna Karen, der af sin underviser var blevet rådet til at tage hjulsporer på, fik også sat sig i respekt, så hesten kom til at arbejde godt fremad uden.

Sidst men ikke mindst Hanne, som var den mest garvede RWYM rytter. Hun havde dog glemt en del, som vi på bedste vis fik samlet op igen. En stor tak til Hanne, som stillede op til undervisning på engelsk og videofilmning, så jeg forhåbentlig snart bliver akkrediteret som Danmarks første RWYM coach. 

Det var en virkelig god weekend for mig. Jeg synes alle rytterne opnåede store resultater. Det var svært at styre bilen hjem til Rødekro, for mine arme hængte oppe i luften.

 TAK til jer alle sammen. Jeg ser frem til vi ses igen.

 

 

Share Button
 / Comments Off on RWYM dressurkursus i Viborg januar 2015  / in Nyheder

Comments are closed.