RWYM-clinic i Viborg – en lille beretning

Da jeg var 3 år gammel, skulle jeg være “rideskolelærerinde”, når jeg blev stor. Jeg er åbenbart først blevet stor nu, for i weekenden d. 19.- 21. april var jeg i Viborg, hvor jeg holdt RWYM-clinic.

Det var min barndomsveninde, der gennem 1 år havde arbejdet med teknikkerne og nu gerne ville have en “brush up”. Det var lykkedes at samle 7 nysgerrige ryttere på Viborg rideklub.

Fredag aften startede jeg med en introduktion til Ride With Your Mind, lidt hesteadfærd og lidt indlæringsteori. Derefter var der praktiske øvelser, så rytterne var lidt bedre forberedt til at komme til hest dagen efter. Jeg havde regnet med at være færdig senest kl 21.30 – kl 22.15 måtte vi nærmest smide folk ud. Alle hyggede sig, og hestesnakken gik.

Det var første gang, jeg skulle afholde så stort et arrangement, så jeg var spændt på, om jeg havde overvurderet systemet, og mine egne evner til at formidle stoffet.

Lad det være sagt med det samme: Det var succes over hele linjen!

Fælles for alle ryttere var, at jeg startede med at få dem til at sidde i balance – altså sådan som alle i rideverdenen til alle tider har været enige om, at en rytter skal sidde på en hest. Man trækker en lodret linie fra rytterens øre, rammer skulderen og hoften for at ende på knoglen på ydersiden af anklen. Den næste “hemmelighed” er det, Mary kalder Bear Down. Det er næsten det samme som “neutral spine”(neutral rygrad), som man taler om i Pilates. Hvis man siger psssssst meget længe og bliver ved  lidt længere, end til  man synes, man vil trække vejret, har man en god ide, om hvad bear down er. Og hemmeligheden er, at sådan skal man føle 100 % af tiden, man er på hesten. Det er simpelthen det, de talentfulde ryttere gør!( Mere udførlig information om bear down og andre RWYM-teknikker følger her på bloggen)

Resultatet af disse enkle – men bestemt ikke lette – rettelser var synlige med det samme:

En 23 årig pony, der kom trippende ind med underhals, gik i bæring efter en halv time.

En elevhest, der altid gik meget stærkt og nogle gange stak decideret af og kun kunne rides af 3 ryttere, gik stille og roligt i en taktfast trav lige fra starten.

En hest med tendens til kissing spines rakte sig frem og ned til biddet. Den blev en helt anderledes rolig og harmonisk hest – også uden for dressurbanen.

Dette var blot nogle af de mirakler, der skete på 2 dage. For mig var det vigtigt at få bekræftet, at det jeg havde oplevet på egen krop, også virkede for andre. Det vigtigste er at hesten bliver gladere, mere harmonisk og i balance med sig selv af at blive redet efter RWYM-principperne.

Min veninde sagde: ” Det er REN magi”. Mit svar var omgående: ” Nej! RWYM tager magien ud af ridningen, for du behøver ikke længere vente på manden med tryllestaven. Du ved, hvad der virker og hvorfor”. Min veninde så helt skuffet ud og mumlede: “Jeg følte nu nogle magiske øjeblikke på ridebanen i dag”. Så faldt det mig ind : Det RWYM gør, er at give os tryllestaven og timer i magi så værsågod:

 

EXPELLIARMUS!!!

Share Button
 / Comments Off on RWYM-clinic i Viborg – en lille beretning  / in Arrangementer, Nyheder

Comments are closed.